Apple plánuje vydat svůj první headset s podporou Wi-Fi 6E v roce 2022, uvedl dnes analytik Ming-Chi Kuo v poznámce zaslané investorům. Později budou vydány elegantnější brýle pro rozšířenou realitu.



Podle Kua budou podporovat Wi-Fi 6E, aby vyhovovaly potřebám špičkového a pohlcujícího zážitku, který poskytují. „Wi-Fi 6 je výrazně lepší než Wi-Fi 5 v přenosové rychlosti a spotřebě energie,“ vysvětluje Kuo. „Wi-Fi 6 pomáhá pracovat stabilněji a umožňuje obnovovací frekvenci displeje až 120 Hz.“ Předchozí zpráva společnosti The Information tvrdila, že první AR/VR headset bude muset být bezdrátově připojen k iPhonu nebo jinému zařízení Apple, aby se odemkla plná funkčnost.

Pokud jde o typ softwaru, který bude obsahovat, předpokládá se, že se headset bude zaměřovat na hraní her, streamování video obsahu a videokonference. Mark Gurman z Bloomberg v posledním vydání svého zpravodaje Power On říká, že Apple pracuje na headsetu, který zvládne vysoce kvalitní VR hry. Kuo nedávno prohlásil, že hromadná výroba headsetu by mohla být odložena až do konce čtvrtého čtvrtletí roku 2022, ale dnešní zpráva naznačuje, že by mohl být vydán ve stejném čtvrtletí. Elegantnější, menší brýle budou vydány v roce 2023.