Systém macOS Monterey, vydaný minulý týden, podle řady zpráv od uživatelů na sociálních sítích a online fórech omezuje starší Macy, díky čemuž jsou nepoužitelné a nedají se zapnout.



Pokud vám to zní povědomě, může to být tím, že v loňském roce, se s vydáním macOS Big Sur, objevily podobné zprávy o této aktualizaci. O necelý rok později se podobné problémy zdánlivě opakují. Nejméně deset samostatných příspěvků na fórech podpory Apple je od uživatelů, kteří si stěžují, že když se pokoušeli aktualizovat svůj Mac na ‌macOS Monterey, zčernala obrazovka a Mac nejde zapnout.

Jeden konkrétní příspěvek obsahuje několik komentářů od uživatelů, kteří také hlásí podobné problémy. Na Twitteru se objevilo také několik zpráv. Jedním z možných řešení uvedených na fóru podpory Apple je, že uživatelé mohou obnovit firmware svého Macu. „Ve velmi vzácných případech, jako je výpadek napájení během aktualizace nebo upgradu macOS, může Mac přestat reagovat, a proto je nutné firmware obnovit,“ uvádí Apple v dokumentu podpory. Všechny zprávy naznačují, že problém se týká starších Maců‌.