Jak se chýlí rok 2021 ke konci, objevují se zprávy o tom, co by mohl Apple představit v příštím roce. Po více než půl dekádě od chvíle, kdy společnost odhalila zcela novou kategorii produktů s Apple Watch, vše nasvědčuje tomu, že příští velké odhalení se bude týkat AR headsetu.



S ohledem na to Mark Gurman z Bloomberg ve svém posledním vydání newsletteru Power On píše, že Apple skutečně plánuje vydat AR headset v roce 2022, ale to neznamená, že jej zákazníci budou moci zakoupit ihned. Podle zprávy by mohlo následovat totéž, co s původním iPhonem, iPadem a Apple Watch. To znamená, že Apple by jej mohl oznámit, ale bude chvíli trvat, než bude produkt k zakoupení.

AR headset bude mít složitý, nákladný design s výměnnými objektivy. Společnost bude pravděpodobně muset spolupracovat s vládami na celém světě na možných čočkách na předpis a spolupracovat s řadou výrobců na komplexních technologiích, které žádná ze stran dosud nedodala. Zájem o headset společnosti Apple v posledních dnech vzrostl, protože plány společnosti Apple potvrdil i analytik Ming-Chi Kuo se zprávou o novém headsetu, který by měl být uveden na trh ve 4. čtvrtletí roku 2022.