Dlouho očekávaná nová AR hra od společností Niantic a Nintendo je konečně tady. Pikmin Bloom je aplikace navržená tak, aby „přinesla trochu radosti do vašich každodenních cest pěšky“.



Toto je druhá aplikace, kterou Niantic vyvíjí ve spolupráci s Nintendem. První, Pokémon GO, byl obrovský hit. Za více než pět let od svého vydání hra vydělala 5 miliard dolarů. Ačkoli Pikmin není tak populární jako Pokémon, Pikmin Bloom je velmi zábavná hra. V příspěvku na blogu Niantic vysvětluje trochu více o tom, co jsou Pikmini a jak hra funguje. „Pikmini jsou malinká stvoření podobná rostlinám, která existují všude kolem nás, ale nelze je spatřit pouhým okem. Pikmin Bloom vám umožňuje vidět je a komunikovat s nimi. Pikmini rostou ze sazenic a ty, které vypěstujete a vyberete, vás budou následovat. Milují nektar extrahovaný z ovoce, a když je krmíte, vyraší jim na hlavě květy. V Pikmin Bloom se můžete setkat a komunikovat se spoustou různých typů Pikminů.“

„Nejdůležitější věcí v Pikmin Bloom je vaše každodenní procházka. Při chůzi najdete podél své cesty sazenice Pikminů, takže čím více budete chodit, tím více se vaše skupina Pikminů rozroste.“ Niantic uvádí, že na konci dne si můžete prohlédnout počet kroků, které jste udělali, a také trasy, které jste ušli. Máte možnost přidávat poznámky a fotografie do svého deníku, což poskytuje způsob, jak proměnit obyčejný den ve speciální vzpomínku. Jedna z funkcí, která je v Pokémon GO velmi populární, přichází také do této hry, protože Niantic bude pořádat Community Day, kde se hráči mohou procházet, sázet a hrát si společně s Pikmin Bloom. Hra je k dispozici zdarma v App Store.