Niantic zaznamenal velký úspěch s hrou Pokémon Go, která má stále věrnou fanouškovskou základnu, ale bohužel jeho hře na téma Harry Potter se tak dobře nedařilo. Hra Harry Potter: Wizards Unite bude v důsledku toho 31. ledna 2022 ukončena.



Harry Potter: Wizards Unite, který byl poprvé představen v červnu 2019, umožňuje hráčům prozkoumat lokace kouzelnického světa ve skutečném světě, podobně jako Pokémon Go. Hráči se musí vydat na vyznačená místa ve skutečném světě, aby vystopovali magické artefakty, stvoření a nepřátele, aby mohli bojovat a zvyšovat úroveň. Hra využívá rozšířenou realitu k promítání portálů a dalších předmětů do reálného světa.

Hra bude z App Store odstraněna 6. prosince 2021, kdy také budou zakázány nákupy ve hře. Od 2. listopadu je také implementováno několik změn, aby bylo hraní zábavnější. Denní úkoly poskytnou zvýšené odměny, doba vaření lektvaru se zkrátí na polovinu, odstraní se denní limit pro posílání a otevírání dárků a různé předměty a ingredience se budou na mapě objevovat častěji. Hráči, kteří do hry investovali peníze, nebudou moci získat náhradu, ale budou moci utratit zbývající zůstatek a použít své položky před koncem.