Mozilla sdělila uživatelům aplikace pro správu hesel Lockwise, že oficiálně ukončí podporu této aplikace 13. prosince. I když bude správce hesel po tomto datu nadále fungovat, již nebude dostávat aktualizace nových funkcí ani zabezpečení.



Lockwise začal fungovat v roce 2018 jako Lockbox, mobilní aplikace s otevřeným zdrojovým kódem pro iOS, Android a desktop, která uživatelům umožňovala přístup k přihlašovacím údajům a automatickému vyplňování hesel uložených ve webovém prohlížeči Mozilla Firefox. Většina z těchto funkcí je však nyní k dispozici v samotném Firefoxu. „Aplikace Firefox Lockwise již nebude aktualizována a podporována a nebude dostupná v App Store a Google Play,“ uvedla Mozilla ve svém e-mailu uživatelům.

„Po tomto datu mohou současní uživatelé Lockwise nadále přistupovat ke svým uloženým heslům a správě hesel v prohlížečích Firefox pro stolní počítače a mobilní zařízení.“ Uživatelé zařízení Android budou mít místo toho přístup k funkci automatického vyplňování hesel, kterou nabízí aplikace Firefox, ale uživatelé iOS budou muset počkat, než získají možnost spravovat hesla Firefoxu v celém systému. „Firefox pro iOS již synchronizuje vaše uložená hesla z aplikace Lockwise,“ uvádí Mozilla v článku podpory. „V současnosti je můžete používat pouze ve Firefoxu. V prosinci 2021 bude možné používat Firefox pro iOS jako správce hesel pro celý systém.“