macOS Monterey 12.1, který je právě nyní k dispozici pro vývojáře, obsahuje novou funkci SharePlay ve FaceTime. Funkce SharePlay, která byla dříve k dispozici pouze na iPhone a iPad, umožňuje sdílet obrazovku vašeho Macu s dalšími lidmi.



Díky SharePlay můžete vy a ostatní společně poslouchat hudbu nebo sledovat televizní filmy a seriály. Můžete dokonce sdílet svou obrazovku nebo okno konkrétní aplikace na ploše vašeho Macu s lidmi, se kterými si povídáte, abyste mohli probrat práci nebo poskytnout vzdálenou technickou podporu, nebo si prostě užít společné prohlížení fotoalba.

Jak sdílet svou obrazovku pomocí SharePlay na Macu

  • Spusťte FaceTime.
  • Klikněte na Nový FaceTime hovor a přidejte kontakty, se kterými chcete sdílet obrazovku, a poté klikněte na tlačítko FaceTime. Případně můžete videohovor zahájit výběrem nedávného kontaktu.
  • Po připojení hovoru klikněte na tlačítko SharePlay.
  • Chcete-li sdílet celou obrazovku nebo konkrétní okno, klikněte na položku Okno nebo Obrazovka v rozevíracím seznamu položek nabídky FaceTime. Pokud zvolíte Okno, klikněte na příslušné okno, které chcete sdílet.
  • Chcete-li ukončit sdílení, klikněte na Zastavit sdílení okna/obrazovky v rozevírací nabídce, kde můžete také změnit sdílené okno.
  • Při sdílení okna můžete také kliknout na tlačítko SharePlay v pravém horním rohu okna a zobrazit tři možnosti: Zastavit okno sdílení, Změnit sdílené okno a Sdílet celý displej.

Kromě aplikací Apple, jako je Apple TV a Apple Music, je SharePlay kompatibilní také s aplikacemi třetích stran.