Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Aplikace Kalendář může být užitečná, když organizujete události a plánujete schůzky se svými kolegy, protože vám umožňuje sdílet kalendáře z vašeho zařízení a provádět v nich změny způsobem spolupráce.



Pokud však své kalendáře sdílíte se spoustou lidí, je důležité udržovat seznam uživatelů s přístupem aktualizovaný. V dnešním článku si ukážeme, jak sdílení kalendáře ukončit.

Jak ukončit sdílení kalendáře na Macu

  • Otevřete aplikaci Kalendář.
  • Nyní, když umístíte kurzor nad některý z kalendářů, které vidíte v levém podokně, uvidíte ikonu profilu, na kterou můžete kliknout a zobrazit následující možnosti sdílení.
  • Nyní budete moci vidět seznam uživatelů, se kterými kalendář sdílíte. Kliknutím pravým tlačítkem na e-mailovou adresu získáte možnost ji smazat. Nebo, pokud je kalendář veřejný, jednoduše zrušte zaškrtnutí možnosti Veřejný kalendář.
  • Případně můžete místo odebrání ze sdíleného kalendáře odebrat uživateli oprávnění k úpravám. Klikněte na ikonu dvojité šipky vedle e-mailové adresy uživatele a z rozbalovací nabídky vyberte možnost Pouze zobrazit.