Uživatelé Spotify jsou stále netrpělivější a ruší předplatné kvůli nedostatku nativní podpory HomePodu a přecházejí na alternativní platformy, jako je například Apple Music.



Před více než rokem na celosvětové vývojářské konferenci 2020 Apple oznámil, že do ‌HomePodu‌ přidá podporu hudebních služeb třetích stran. O několik měsíců později Apple upozornil na některé aplikace, které budou využívat výhod nové funkce, včetně Amazon Music, Pandora a iHeartRadio – služba Spotify zmíněna nebyla. O několik týdnů později byla na fórum Spotify Community zaslána žádost o funkci, aby Spotify přidal podporu pro ‌HomePod‌. V červnu 2020 Spotify uvedl, že plánuje implementovat podporu AirPlay 2 do své aplikace pro iOS.

Zatímco podpora ‌AirPlay‌ 2 by uživatelům umožňovala přehrávat obsah Spotify prostřednictvím ‌HomePodu‌, nejedná se o nativní podporu ‌HomePodu‌. Nativní podpora ‌HomePodu‌ by uživatelům umožnila používat Siri k přehrávání obsahu Spotify z jejich ‌HomePodu‌, aniž by museli otevírat aplikaci a ručně vybírat reproduktor. Uživatelé však začínají být velmi netrpěliví a svoji nespokojenosti sdílejí na fóru podpory, přičemž mnozí říkají, že si aktivovali tříměsíční zkušební verzi ‌Apple Music‌ a obnoví své předplatné, pokud Spotify nevydá podporu ‌HomePodu‌ před koncem zkušebního období. Důvod odmítnutí Spotify vydat podporu pro ‌HomePod‌ zůstává neznámý.