Netflix bude muset kvůli pravidlům společnosti Apple zařadit každou hru nabízenou prostřednictvím své herní služby do App Store, aby si ji uživatelé mohli stáhnout a nainstalovat, uvádí Mark Gurman z Bloomberg.



V loňském roce se pravidla App Store pro herní služby stala ústředním problémem po veřejné hádce mezi společnostmi Apple a Microsoft. Microsoft chtěl vydat svou cloudovou herní službu Xbox Cloud Gaming a nabízet všechny hry prostřednictvím své aplikace. Microsoft, stejně jako ostatní, byl nucen vydat svou službu pro uživatele iOS ve webové verzi. Aktualizované pokyny společnosti Apple zabraňují tomu, aby se taková aplikace dostala do obchodu, a vyžadují, aby vývojáři zaregistrovali každou hru, která by byla nabízena prostřednictvím její aplikace, jako samostatnou aplikaci na ‌App Store‌.

Služba Netflix Games aktuálně funguje na Androidu. Zatímco uživatelé mohou procházet hry, které nabízí, prostřednictvím samotné aplikace Netflix, uživatelé jsou přesměrováni do Google Play, aby si je nainstalovali a stáhli. Mark Gurman z Bloomberg ve svém nejnovějším zpravodaji Power On naznačuje, že stejný postup bude i na iOS. Gurman píše, že i když to bude fungovat, není to přístup, který postaví službu Netflix Games do nejlepší pozice k úspěchu.