WhatsApp nyní obsahuje podporu pro více zařízení, což umožňuje používat aplikaci WhatsApp až na čtyřech propojených zařízeních, aniž by uživatelé museli být připojeni přes smartphone.



Chcete-li povolit podporu pro více zařízení, otevřete aplikaci WhatsApp a poté vyberte Nastavení -> Propojená zařízení. Potom klepněte na Připojit se k beta verzi. Jakmile to uděláte, budete moci začít propojovat zařízení. Poté, co jsou vaše zařízení propojena, lze zprávy odesílat a přijímat pomocí desktopové aplikace WhatsApp nebo webové služby a váš telefon již nebude muset být připojen, ačkoli v současné době není možné mazat zprávy nebo vlákna konverzace z propojeného zařízení.

Stojí za zmínku, že nemůžete posílat zprávy nebo volat uživatelům, kteří mají na svém telefonu zastaralou verzi aplikace a ke svému účtu můžete mít připojen pouze jeden telefon najednou. Osobní hovory a zprávy zůstávají mezi zařízeními šifrovány. Pokud telefon nebudete používat déle než 14 dní, vaše propojená zařízení budou odpojena. Vzhledem k tomu, že funkce je stále v beta verzi, WhatsApp také varuje, že může být ovlivněn výkon a kvalita služeb, ačkoli uživatelé mohou beta verzi kdykoli opustit.