Pokud se baterie vašich AirPods rychle vybíjí bude se vám dnešní článek hodit. Ukážeme si několik tipů, jak prodloužit jejich výdrž. Výdrž baterie jakéhokoli zařízení, včetně AirPods, závisí na různých faktorech.



Jak dlouho vydrží baterie AirPods?

Apple uvádí následující dobu na jedno nabití, když je hlasitost nastavena na 50 %:

  • AirPods 1. generace: 5 hodin
  • AirPods 2. generace: 5 hodin
  • AirPods 3. generace: 6 hodin
  • AirPods Pro: 4,5 hodiny
  • AirPods Max: 20 hodin

S pouzdrem AirPods získáte následující výdrž:

  • AirPods 1. generace: 24 hodin
  • AirPods 2. generace: 24 hodin
  • AirPods 3. generace: 30 hodin
  • AirPods Pro: 24 hodin
  • AirPods Max: Pouzdro nemůže nabíjet sluchátka.

Apple nemluví o životnosti baterie AirPods. Výsledky však obvykle dospěly k závěru, že AirPods vydrží dva roky. Poté se jejich životnost baterie výrazně sníží a může dokonce vést k trvalému snížení hlasitosti.

12 tipů, jak zlepšit výdrž baterie AirPods

Zde je několik užitečných tipů, jak získat větší výdrž. Nemusíte je dodržovat vždy, ale jakmile o nich budete vědět, můžete je použít, kdykoli jste mimo nabíječku.

1. Používejte AirPods při nižší hlasitosti

Výdrž baterie uvedená výše je při nastavení hlasitosti na 50 %. Pokud používáte AirPods na maximální hlasitost, bude spotřebovávat více baterie. Pokud to není nutné, snažte se je používat při nízké hlasitosti, což je dobré pro delší používání a také zdravé pro vaše uši.

2. Vložte sluchátka AirPods do nabíjecího pouzdra

Kdykoli AirPods nepoužíváte, vložte je do pouzdra, abyste je nabili a zachovali jejich baterii nabitou.

3. Neotevírejte zbytečně víko pouzdra

Když otevřete pouzdro AirPods, jeho stavová kontrolka se rozsvítí a bude k dispozici pro připojení k iPhonu, iPadu nebo Macu. Otevření víka pouzdra, když to není potřeba, způsobí vybití baterie. 

4. Vypněte Siri

AirPods 2. generace a novější podporují Siri. Když je toto povoleno, mikrofony AirPods vždy poslouchají, aby zachytily příkaz „Hey Siri“. Tuto funkci můžete deaktivovat tak, že přejdete na iPhonu do Nastavení > Siri a hledání a vypněte možnost Poslouchat „Hey Siri“. Poznámka: Toto nastavení také vypne Siri pro váš iPhone.

5. Vypněte prostorový zvuk

Když přejdete na oficiální stránku Apple, zjistíte, že při použití prostorového zvuku se výdrž baterie vašich AirPods 3. generace sníží o hodinu. Je jasné, že tato funkce ovlivňuje také výdrž AirPods Pro a AirPods Max. Pokud tedy chcete získat delší výdrž, vypněte prostorový zvuk.

6. Deaktivujte aktivní potlačení hluku a režim propustnosti

Apple také uvádí, že vypnutí ANC a režimu propustnosti prodlouží dobu poslechu o 30 minut. Pokud tyto funkce nepotřebujete, vypněte je, abyste prodloužili výdrž baterie AirPods. Na iPhonu otevřete ovládací centrum a stiskněte posuvník hlasitosti. Nyní klepnutím na příslušné ikony vypněte potlačení hluku a režim propustnosti.

7. Omezte další funkce

Údaje o výdrži baterie představují dobu poslechu s vypnutými doplňkovými funkcemi. Ve chvíli, kdy využijete další funkce, začne se výdrž baterie snižovat. Vypněte všechny funkce navíc, jako je zesílení konverzace a další. 

8. Místo obou použijte jeden AirPod

Pokud nemáte poblíž pouzdro a zbývá vám málo baterie a musíte jen pokračovat v dlouhém hovoru nebo si něco poslechnout, mějte jeden AirPod v pouzdře a použijte pouze jeden. Poté použijte druhý, když je baterie jednoho AirPodu vybitá.

9. Vyhněte se příliš vysokým nebo příliš nízkým teplotám

Stejně jako všechny produkty Apple vydrží baterie AirPods nejdéle v neextrémních teplotách. Pokud se nacházíte v extrémně horkém nebo chladném prostředí, může to negativně ovlivnit výdrž baterie, kterou obvykle získáte. Navíc, pokud jsou vaše AirPods horké kvůli nabíjení, chvíli počkejte, dokud pouzdro a AirPods nevychladnou.

10. Aktualizujte na nejnovější firmware 

Stejně jako iPhone, iPad, Apple Watch, Mac a další zařízení dostávají aktualizace i vaše AirPods. Neděje se tak příliš často a aktualizace se obvykle nainstaluje automaticky. Ale pokud máte neustále nízkou výdrž baterie, ujistěte se, že vaše AirPods mají nejnovější firmware.

11. Resetujte AirPods

Pokud žádné z výše uvedených řešení nepomůže, můžete zrušit párování AirPods a znovu je spárovat. Postup:

  • Otevřete Nastavení a klepněte na Bluetooth.
  • Klepněte na (i) vedle názvu AirPods.
  • Klepněte na Zapomenout toto zařízení.
  • Vložte AirPods do pouzdra a spárujte je stisknutím tlačítka na pouzdru.

12. Další tipy 

Zde je několik dalších užitečných tipů, jak co nejlépe prodloužit výdrž baterie AirPods

  • Použijte Optimalizované nabíjení.
  • Pouzdro AirPods nepřebíjejte.
  • Pokud plánujete AirPods delší dobu nepoužívat, nabijte pouzdro na 50 %. Neuchovávejte žádný produkt Apple při delší době, kdy jej nepoužíváte plně nabitý nebo vybitý.
  • Udržujte AirPods a jejich pouzdro čisté a suché.