Apple letos oznámil několik nových produktů, od barevného 24palcového iMacu až po čtyři modely iPhone 13, ale ukončil prodej některých produktů. V dnešním článku si připomeneme, které to byly.



HomePod

V březnu 2021 Apple oznámil, že ukončuje výrobu původního HomePodu, aby se mohl soustředit na HomePod mini. V té době Apple uvedl, že bude pokračovat v poskytování aktualizací softwaru, služeb a podpory pro původní HomePod. Když byl HomePod v únoru 2018 vydán, recenzenti reproduktor chválili za jeho kvalitu zvuku, ale kritizovali za jeho vysokou cenu.

iMac Pro

HomePod nebyl jediným produktem společnosti Apple, který byl v březnu 2021 ukončen, protože ve stejném měsíci byl ukončen i prodej iMacu Pro. Apple v té době uvedl, že 27palcový iMac je preferovanou volbou pro drtivou většinu profesionálních uživatelů, a dodal, že zákazníci, kteří potřebují ještě větší výkon a rozšiřitelnost, si mohou vybrat Mac Pro. iMac Pro, vydaný v prosinci 2017, neobdržel žádné zásadní aktualizace hardwaru, což vedlo k tomu, že 27palcový iMac se nakonec stal rychlejším a dostupnějším než iMac‌ Pro s 10jádrovým procesorem Xeon W.

Příslušenství k Macu ve vesmírně šedé barvě

Několik měsíců poté, co byl ukončen prodej iMacu Pro, Apple přestal prodávat Magic Keyboard, Magic Trackpad a Magic Mouse 2 pro Mac ve vesmírně šedé barvě. Apple nadále prodává příslušenství ve stříbrné barvě.

21,5palcový iMac

V říjnu 2021 Apple ukončil 21,5palcový iMac, který zůstal dostupný jako model vhodný pro školy. Ukončení nebylo žádným překvapením, protože Apple před šesti měsíci představil ultratenký a barevný 24palcový iMac s čipem M1.

iPhone XR

Po vydání řady iPhone 13 v září 2021 Apple ukončil prodej iPhone XR. iPhone XR představený v září 2018 je vybaven 6,1palcovým LCD displejem s Face ID a čipem A12 Bionic.

Mezi další produkty, které Apple letos ukončil, patří iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch Series 6, iPad mini páté generace, iPad osmé generace a první generace Apple TV 4K. Apple také přestal prodávat původní sluchátka Powerbeats, Beats Solo Pro a Beats EP.