iPhone se stal primárním fotoaparátem mnoha lidí po celém světě – nejen kvůli jeho kvalitě, ale také díky skvělým aplikacím dostupným v App Store. Podívejte se na seznam nejlepších aplikací pro natáčení a úpravu videa na iPhone.



FiLMiC Pro

FiLMiC Pro je pravděpodobně aplikace číslo jedna pro uživatele, kteří natáčí spoustu videí. Aplikace obsahuje několik manuálních ovládacích prvků, které vám umožní upravit zaostření, expozici, ISO, snímkovou frekvenci, zoom a další. K dispozici je také možnost rychlého přepínání mezi barevnými profily, režimy HDR, kodeky ProRes a rozlišeními. FiLMiC Pro je k dispozici v App Store za 379 Kč. Některé další funkce lze odemknout prostřednictvím nákupů v aplikaci.

DoubleTake

DoubleTake je aplikace vytvořená stejnými vývojáři jako FiLMiC Pro, ale zaměřuje se na to, aby uživatelé mohli natáčet video pomocí dvou objektivů iPhonu současně. Můžete si vybrat dva různé objektivy pro záznam videa současně. Uživatelé mohou kombinovat přední kameru s jednou ze zadních kamer, nebo dokonce použít dvě různé zadní čočky. K dispozici je také možnost snadného vytvoření jediného videa pomocí více objektivů s efektem rozdělené obrazovky. Uživatelé si mohou upravit a vybrat snímkovou frekvenci, rozlišení, zaostření a expozici. DoubleTake stojí 99 Kč a je k dispozici v App Store bez nákupů v aplikaci.

Carousel Camera

Někteří lidé jsou kvůli sociálním sítím zvyklí natáčet videa na výšku, ale na televizi nebo počítači nevypadají tak dobře. Ale co kdybychom mohli natočit jediné video, které by skvěle vypadalo všude? Carousel Camera zaznamenává videa ve čtvercovém formátu, tímto způsobem můžete svůj iPhone otáčet vertikálně nebo horizontálně a nikdy neuvidíte černé pruhy. Carousel Camera je k dispozici zdarma v App Store, ale některé funkce vyžadují nákup v aplikaci.

Focos Live

iPhone 13 a iPhone 13 Pro dokážou díky filmařskému režimu natáčet videa v režimu Portrét, ale tato funkce není dostupná pro předchozí modely. S Focos Live můžete natáčet portrétní videa také na dalších modelech. Aplikace kombinuje údaje o hloubce ze zadních kamer iPhonu a vytváří efekt rozmazaného pozadí ve videích. Funkce funguje ještě lépe s TrueDepth kamerou a skenerem LiDAR na iPhonu 12 Pro a nejnovějším iPadu Pro. Aplikace je k dispozici v App Store zdarma.

LumaFusion

LumaFusion je známý video editor pro iOS, který se stal nutností pro profesionální editory pracující s iPadem. Aplikace však nabízí také verzi pro iPhone se stejnými výkonnými funkcemi. S LumaFusion mohou editoři pracovat s více stopami videa, zvuku, obrázků nebo titulků. K dispozici jsou pokročilé možnosti pro úpravu barev, efektů, oříznutí, rychlosti a další. Je to skoro jako mít v telefonu přenosnou verzi desktopového video editoru. LumaFusion stojí 779 Kč a je k dispozici v App Store. Některé další funkce jsou dostupné prostřednictvím nákupů v aplikaci.

iMovie

A pokud hledáte něco dostupnějšího a snadno použitelného, je tu iMovie. iMovie přináší extrémně intuitivní rozhraní, které umožňuje komukoli upravovat svá videa přímo na iPhonu. Uživatelé mohou pomocí aplikace ořezávat, stříhat, upravovat rychlost a přidávat efekty do videí. K dispozici jsou také možnosti pro přidání titulů, skladeb, zvukových efektů a dokonce i úpravy videí nahraných v filmařském režimu na iPhone 13. iMovie je zdarma a lze jej stáhnout z App Store. Neobsahuje žádné nákupy v aplikaci, ale některé funkce jsou dostupné pouze pro nejnovější modely.