Aplikace WhatsApp obdržela velkou aktualizaci. Ode dneška uživatelé budou moci nastavit, aby všechny nové zprávy ve výchozím nastavení zmizely po 24 hodinách, 7 dnech nebo 90 dnech.



Podle příspěvku na blogu budou mít uživatelé aplikace WhatsApp nyní možnost zapnout mizení zpráv ve výchozím nastavení pro všechny nové konverzace. „Když je tato možnost povolena, všechny nové individuální chaty, které vy nebo jiná osoba zahájíte, budou nastaveny tak, aby zmizely ve vámi zvolené době, a přidali jsme novou možnost při vytváření skupinového chatu, která vám umožní zapnout mizející zprávy pro skupiny, které vytvoříte.“ Tato nová funkce je volitelná a nemění ani nesmaže žádné z vašich stávajících konverzací. WhatsApp vysvětluje, jak mizející zprávy fungují:

  • Pokud uživatel neotevře WhatsApp během 24hodinového, sedmidenního nebo 90denního období, zpráva z chatu zmizí. Náhled zprávy se však může stále zobrazovat v oznámeních, dokud se neotevře aplikace WhatsApp.
  • Když odpovídáte na zprávu, je citována úvodní zpráva. Pokud odpovíte na mizející zprávu, citovaný text může zůstat v chatu po uplynutí vámi zvolené doby.
  • Pokud je mizející zpráva přeposlána do chatu s vypnutými mizejícími zprávami, zpráva v přeposlaném chatu nezmizí.
  • Pokud uživatel vytvoří zálohu předtím, než zpráva zmizí, bude mizející zpráva zahrnuta do zálohy. Když uživatel obnoví zprávy ze zálohy, budou mizející zprávy smazány.