Apple v říjnu 2021 představil Apple Music Voice Plan, novou úroveň předplatného pro ‌Apple Music‌, kterou lze ovládat pouze prostřednictvím Siri. V dnešním článku se na ni podíváme blíže.



Apple Music‌ Voice Plan vám poskytuje přístup ke všem skladbám, seznamům skladeb a stanicím v ‌Apple Music‌ pomocí ‌Siri‌ a ​​je rozšířen o vlastní rozhraní s návrhy na základě vašich hudebních preferencí. Apple Music Voice Plan je primárně navržen tak, aby vám umožnil přehrávat skladby a alba z katalogu ‌‌Apple Music‌‌ pomocí ‌‌Siri‌‌, nikoli prostřednictvím rozhraní aplikace ‌‌Apple Music‌‌. V tomto smyslu je to užitečné s CarPlay v autě a na ‌HomePodu‌.

Pokud jde o aplikaci ‌Apple Music‌, k dispozici je sekce Okamžitý poslech, kde můžete najít hudbu, kterou jste nedávno hráli, a objevit přizpůsobená hudební doporučení, která si můžete přehrát pouhým klepnutím nebo dotazem ‌Siri‌. K vyhledání hudby můžete použít pole Hledat, ale přehrát ji můžete pouze pomocí ‌Siri‌.

Jaká jsou omezení Apple Music Voice Plan?

Za prvé a nejzřejmější, Apple Music Voice Plan lze používat pouze prostřednictvím ‌Siri‌, zatímco na standardním předplatném ‌Apple Music‌ můžete používat ‌Siri‌ k přehrávání čehokoli z katalogu ‌Apple Music‌ a využívat prémiové funkce, jako je plný přístup k aplikaci ‌Apple Music‌, stahování hudby, synchronizaci vaší knihovny mezi vašimi zařízeními a další. Apple Music‌ Voice Plan má omezené rozhraní v aplikaci ‌‌Apple Music‌‌, ale nabízí plný přístup ke katalogu skladeb a rádiovým stanicím Apple, stejně jako k návrhům seznamů skladeb. Pomocí aplikace ‌‌Apple Music‌ můžete skutečně vyhledávat interprety, alba a skladby a můžete poslouchat ukázky skladeb, ale ne celou skladbu. Pokud v ‌‌Apple Music‌ najdete skladbu, kterou chcete přehrát poté, co na ni klepnete a poslechnete si ukázku, budete muset požádat ‌‌Siri‌ o přehrání plné verze. K dispozici není podpora pro Spatial Audio nebo Lossless Audio.

Kde je Apple Music Voice Plan k dispozici?

Apple Music‌ Voice Plan je dostupný v 17 zemích a regionech, včetně Austrálie, Rakouska, Kanady, Číny, Francie, Německa, Hongkongu, Indie, Irska, Itálie, Japonska, Mexika, Nového Zélandu, Španělska, Tchaj-wanu, Spojeného království, a Spojených států.

Jak se přihlásit k odběru Apple Music Voice Plan?

Jelikož je Apple Music Voice Plan zaměřen na používání ‌Siri‌, přirozeně budete muset vlastnit alespoň jedno zařízení Apple, které podporuje ‌Siri‌, jako je Apple TV, Mac, iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods nebo HomePod mini. Pro přístup k Apple Music Voice Plan‌ musí mít vaše zařízení nainstalované iOS a iPadOS 15.2 nebo macOS Monterey 12.1.

Jak přehrávat hudbu pomocí Apple Music Voice Plan?

Chcete-li přehrát skladbu, album nebo interpreta, řekněte:

  • „Hey ‌Siri‌, play Moonlight Drive by The Doors.“
  • „Hey ‌Siri‌, play the top songs by Adele.“
  • „Hey ‌Siri‌, play the new album by Lucy Dacus.“

Chcete-li přehrát hity z jakékoli dekády nebo žánru, řekněte:

  • „Hey ‌Siri‌, play the top songs of the year.“
  • „Hey ‌Siri‌, play some 90s ambient.“

Můžete také přehrát skladbu pro vaši náladu nebo aktivitu: („Hey ‌Siri‌, play some workout music.“) a zjistit, co hraje („Hey ‌Siri‌, who sings this song?“).