Apple dnes informoval vývojáře, že zvyšuje ceny aplikací a nákupů v aplikacích v Turecku kvůli změnám směnných kurzů. Změny cen vstoupí v platnost v nejbližších dnech.



„Když se změní daně nebo směnné kurzy, někdy potřebujeme aktualizovat ceny v App Store v určitých regionech. V příštích několika dnech se ceny aplikací a nákupů v aplikaci (kromě předplatného s automatickým obnovením) v App Store v Turecku zvýší. Váš zisk bude odpovídajícím způsobem upraven a bude vypočítán na základě ceny bez daně. Jakmile tyto změny vstoupí v platnost, bude aktualizována sekce Ceny a dostupnost v části Moje aplikace.“

„Cenu svých aplikací a nákupů v aplikaci (včetně automaticky obnovitelných předplatných) můžete kdykoli změnit v App Store Connect. Pokud nabízíte předplatná, můžete se rozhodnout zachovat ceny pro stávající předplatitele.“ Apple koncem listopadu dočasně zastavil prodej zařízení v Turecku s prohlubující se hospodářskou krizí v zemi. Internetový obchod společnosti Apple v zemi přestal zákazníkům umožňovat nákupy, stejně jako některé obchody.