Apple pokračuje v práci na nové hudební aplikaci věnované klasické hudbě, jak naznačuje nedávný seznam pracovních míst. Začátkem tohoto roku Apple oznámil, že zakoupil službu Primephonic a začlení ji do Apple Music.



Primephonic nabízel rozhraní, které je speciálně optimalizováno pro klasickou hudbu, stejně jako vybraná doporučení a podrobnosti o repertoáru a nahrávkách. Apple uvedl, že akvizicí služby Primephonic získají předplatitelé ‌Apple Music‌ lepší zážitek z klasické hudby. Nejpozoruhodnější je, že Apple uvedl, že vydá novou aplikaci věnovanou klasické hudbě v roce 2022. Aplikace bude kombinovat uživatelské rozhraní Primephonic a funkce z ‌Apple Music‌ jako Lossless a Spatial Audio.

Apple nyní hledá designéra UX, který by pracoval na nové aplikaci věnované klasické hudbě, podle seznamu na webu Apple Jobs. Zatímco seznam pracovních pozic naznačuje, že nová aplikace bude obsahovat značku Primephonic, Primephonic byl 7. září 2021 přepnut do režimu offline a pro nové předplatitele již není k dispozici. Současní předplatitelé Primephonic získali šest měsíců bezplatného přístupu k ‌Apple Music‌ s přístupem k tisícům klasických alb, která podporují Lossless a Spatial Audio.