Jedním z klíčových aspektů Apple Watch je digitální korunka, která uživatelům umožňuje procházet rozhraním watchOS, aniž by se museli neustále dotýkat obrazovky. Zdá se však, že Apple pracuje na způsobech, jak jej nahradit.



Nový patent ukazuje Apple Watch s optickými senzory, kde se aktuálně nachází digitální korunka. Jak uvádí Patently Apple, americký úřad pro patenty a ochranné známky tento týden zveřejnil nový patent Apple, který odhaluje, jak lze digitální korunku na Apple Watch nahradit optickými senzory, které jsou schopny identifikovat uživatelská gesta. Patent se jmenuje „Hodinky s optickým senzorem pro uživatelský vstup“ a ukazuje, jak může společnost použít nové senzory, aby umožnila uživatelům procházet rozhraním a zároveň snížit počet pohyblivých částí v Apple Watch.

Optické senzory by detekovaly gesta uživatelů, aby je změnili na systémové ovládací prvky. Apple v patentu poznamenává, že odstranění digitální korunky může nejen učinit Apple Watch odolnějšími, ale také může uvolnit místo, které mohou využít jiné komponenty, jako jsou nové senzory nebo dokonce větší baterie. Mějte na paměti, že ne každá technologie uvedená v patentu společnosti Apple je implementována ve skutečném produktu. A i když se Apple rozhodne nahradit digitální korunku, může to trvat několik let.