Apple sdílel vítěze App Store Award 2021 a zveřejnil 15 nejlepších aplikací a her vybraných redakčním týmem App Store. Nejlepší aplikace byly vybrány pro jejich kvalitu, inovativní technologii, kreativní design a pozitivní kulturní dopad.



„Vývojáři, kteří v roce 2021 vyhráli ocenění App Store Awards, využili motivaci a svoji vizi k poskytování nejlepších aplikací a her – podnítili kreativitu a vášeň milionů uživatelů po celém světě,“ řekl Tim Cook, CEO společnosti Apple. „Tito znamenití vývojáři inovovali technologii Apple a mnozí z nich pomohli podpořit hluboký smysl pro sounáležitost, který jsme letos potřebovali.“ Aplikace Toca Life World, od Toca Boca, byla vyhlášena aplikací roku pro iPhone. Aplikace navržená pro děti umožňuje hráčům vytvářet si vlastní světy a oživovat jejich příběhy. Aplikací roku pro iPad je LumaFusion, populární mobilní aplikace pro úpravu videa. Je uznávána jako jeden z nejlepších způsobů úpravy videa na iPhonu nebo iPadu s širokou škálou editačních nástrojů a efektů. League of Legends: Wild Rift získala titul Hra roku pro iPhone a MARVEL Future Revolution byla oceněna jako hra roku pro iPad.

Apple také zveřejnil aplikace a hry roku pro Mac a Apple TV a hru roku ze služby Apple Arcade:

  • Aplikace roku pro Mac: Craft Docs and Notes Editor, od Luki Labs Limited.
  • Hra roku pro Mac: Myst, od Cyan.
  • Aplikace roku pro Apple TV: DAZN Sports Streaming, od DAZN Group.
  • Hra roku pro Apple TV: Space Marshals 3, od Pixelbite.
  • Aplikace roku pro Apple Watch: Carrot Weather, od Grailr.
  • Hra roku z Apple Arcade: Fantasian, od Mistwalker.

Každý vítěz aplikace nebo hry roku obdrží cenu, která je vytvořena podle návrhu loga App Store. Každá cena je vyrobena ze 100 procent recyklovaného hliníku a na boku má vyryto jméno vítěze.