Apple se snaží vytvořit zcela nové paradigma internetových aplikací pro rozšířenou a virtuální realitu podle nového seznamu pracovních pozic, zdůrazňujících rostoucí ambice společnosti v oblasti AR a VR.



Nabídka práce, kterou původně sdílel Hayden Lee, manažer softwarového inženýrství pro AR/VR ve společnosti Apple, uvádí konstruktéra frameworku AR/VR. Apple podle popisu práce hledá někoho, kdo by pomohl vybudovat zcela nové paradigma internetových aplikací. „Tato pozice vás přiměje přemýšlet mimo rámec a řešit neuvěřitelně zajímavé věci v prostoru AR/VR,“ uvádí seznam práce. Po letech výzkumu a vývoje se očekává, že Apple vydá své první zařízení zaměřené na AR v roce 2022. Zařízení bude prvním velkým posunem společnosti Apple do stále živějšího trhu AR a VR.

Neočekává se, že první headset společnosti bude zpočátku hitem, zprávy naznačují, že zůstane specializovaným produktem zaměřeným převážně na vývojáře pro přehrávání médií, komunikaci a hraní her. Dále Apple plánuje vydat brýle pro rozšířenou realitu. Tyto brýle budou na rozdíl od headsetu menší a pravděpodobně osloví více lidí. Očekává se, že „Apple Glasses“ budou představeny nejdříve v roce 2025, přičemž druhá generace AR headsetu by měla být vydána v roce 2024.