Apple staví novou kancelář, která bude zaměřena na výrobu bezdrátových čipů, protože společnost pracuje na tom, aby více z vývoje čipů přenesla do vlastní společnosti, uvádí nová zpráva společnosti Bloomberg.



Apple najímá několik desítek inženýrů pro kancelář v jižní Kalifornii, aby vyvíjeli komponenty, které mohou případně nahradit díly, které v současnosti pocházejí od společností jako Broadcom, Skyworks a Qualcomm. Kancelář se nachází v Irvine v Kalifornii, což je blízko Los Angeles, kde sídlí hlavní výrobci čipů. Na základě nabídek práce Apple hledá zaměstnance, kteří mají odborné znalosti v oblasti modemových čipů a bezdrátových polovodičů, a v závodě budou zaměstnanci pracovat na vysokofrekvenčních integrovaných polovodičích a polovodičích pro připojení k Bluetooth a WiFi.

Apple v roce 2020 podepsal víceletou smlouvu s Broadcom, která měla trvat tři a půl roku, což znamená, že její platnost vyprší v roce 2023. Poté již Apple nebude muset používat komponenty Broadcom a místo toho se může spolehnout na své vlastní komponenty. Apple pracuje na tom, aby začal vyrábět více vlastních komponentů, aby se snížila jeho závislost na dodavatelích třetích stran. Současné zprávy naznačují, že modemové čipy společnosti Apple budou k dispozici v iPhonech vydaných v roce 2023, takže Apple bude i nadále používat čipy Qualcomm pro řadu iPhone 14.