Podle výzkumu společnosti SellCell klesá hodnota řady iPhone 13 téměř o polovinu méně než hodnota Google Pixel 6. Google Pixel 6, nejnovější smartphone společnosti Google, byl vydán pouhé dva měsíce po řadě ‌iPhone 13‌.



V prvním měsíci po vydání všechny modely ‌iPhone 13‌ ztrácely hodnotu v průměru o 24,9 procenta. Smartphony Google Pixel 6 naopak v průměru ztratily 42,6 procenta své hodnoty. Od té doby ‌iPhone 13‌ znovu získal část své hodnoty a od prvního měsíce se hodnota zvýšila o 3,1 procenta. Celkově si modely ‌iPhone 13‌ drží svou hodnotu výrazně lépe. Google Pixel 6 s 128GB Pixel 6 ztratil 36,6 procenta hodnoty. To je srovnatelné se ztrátou 26,9 procenta u 128GB ‌iPhonu 13‌ mini, který patří mezi nejméně oblíbené iPhony‌.

Minulý měsíc bylo oznámeno, že modely ‌iPhone 13‌ si v období po vydání držely svou hodnotu mnohem lépe než kterýkoli předchozí ‌iPhone‌. Jak již bylo řečeno, Pixel 6 je stále na začátku svého vydání a nadcházející měsíce přinesou jasnější obrázek o ztrátě hodnoty mezi ním a ‌iPhone 13‌. Průzkum společnosti SellCell je založen na datech od 45 prodejců zpětného odkupu. Podrobnější informace naleznete v úplné zprávě.