Od té doby, co Apple vydal AirTagy, společnost neustále vylepšuje jejich zabezpečení, aby zabránila pronásledování. Jedno z těchto vylepšení je také to, že uživatelům zařízení Android umožňuje detekovat neznámý AirTag, pokud je v jejich blízkosti.



AirTagy‌‌ jsou navrženy tak, aby přehrávaly zvuk, když jsou pryč od svého majitele, a také upozorní uživatele, pokud je v jejich blízkosti detekován neznámý AirTag. Článek z května 2021 v The Washington Post však nastínil, jak lze AirTagy použít ke skrytému pronásledování, a jednou z hlavních výtek byl nedostatek upozornění pro uživatele Androidu. Apple zareagoval vytvořením aplikace pro zařízení Android, která jim umožní detekovat neznámý AirTag.

Aplikace se jmenuje Tracker Detect a je volně dostupná v Google Play. Uživatelé Androidu jej mohou použít ke skenování a nalezení blízkého AirTagu, pokud si myslí, že někdo používá AirTag nebo jiné zařízení ke sledování jejich polohy. Pokud při provádění skenování aplikace detekuje pAirTag nebo jiný tracker s podporou Find My, můžete aktivovat zvuk, který vám pomůže jej najít. Provedení skenování odhalí všechny blízké ‌‌AirTagy‌‌, a pokud nějaké najdete, aplikace nabídne informace, jak je deaktivovat vyjmutím baterie.