Blíží se konec roku, takže je pravděpodobné, že váš kanál na Instagramu je plný lidí, kteří sdílejí koláž TOP 9 nejlepších příspěvků za rok. Pokud také chcete zrekapitulovat svůj rok 2021, ukážeme si, jak na to.



Ani po letech, kdy se TOP 9 stal neuvěřitelně populární, Instagram stále neimplementoval nativní způsob, jak vytvořit a sdílet tento příspěvek přímo v aplikaci. Místo toho jsou uživatelé při vytváření koláží nuceni spoléhat na aplikace třetích stran. Nejoblíbenějším způsobem, jak vytvořit a sdílet koláž Top 9, je poměrně výstižně pojmenovaná aplikace Top Nine for Instagram, která je k dispozici v App Store. Aplikace se vás zeptá na vaše uživatelské jméno na Instagramu. Zadejte jej a vyberte Pokračovat. Dále se vás aplikace zeptá na vaši e-mailovou adresu. Pokud máte vyhrazenou e-mailovou adresu pro tyto účely, navrhujeme použít tuto adresu (nebo můžete zadat něco zcela náhodného).

Poté, co zadáte svou e-mailovou adresu, aplikace vygeneruje koláž 9 nejlepších příspěvků s vodoznakem „Top Nine“, který můžete odstranit nákupem v aplikaci. Dalším řešením je aplikace Best Nine, která je zdarma dostupná také v App Store. Nepožaduje vaši e-mailovou adresu a na konečném obrázku není žádný vodoznak. Kompromisem však je, že jde o aplikaci, která obsahuje reklamy. Chcete-li sdílet příspěvek na Instagramu, klepněte na tlačítko Sdílet v kterékoli aplikaci a uložte fotografii do knihovny fotografií nebo ji sdílejte přímo na svém Instagramu. Pokud jej uložíte do své knihovny fotografií, můžete jej nahrát na Instagram jako jakýkoli jiný obrázek. Jedna rada na závěr: Dávejte si pozor na všechny aplikace, které vyžadují přihlášení k účtu Instagram. Pro vytvoření koláže to není nutné.