Funkce App Tracking Transparency je navržena tak, aby uživatelům umožnila odhlásit se ze skrytého sledování, na které se aplikace třetích stran tradičně spoléhají pro reklamní účely. Zabránit ve sledování můžete také inzerentům v aplikaci Mail.



Inzenrenti, kteří zasílají nevyžádané marketingové e-maily někdy poznají, zda jste jejich e-mail otevřeli, a pokud ano, kdy jste tak učinili. Mohou dokonce vědět, kde jste v té době byli, díky metodám sledování, které používají marketingové platformy třetích stran. Velká část tohoto sledování je usnadněna vzdálenými obrázky, které se načítají při prohlížení e-mailu, a některé z nich jsou ještě záludnější, protože inzerenti používají neviditelné sledovací pixely.

Když je zpráva otevřena ve vašem e-mailovém klientovi, kód v pixelu tiše odešle identifikační informace, jako je vaše IP adresa, zpět do společnosti. Aby se tomuto chování zabránilo, funkce Mail Privacy Protection skryje vaši IP adresu a načte veškerý vzdálený obsah soukromě na pozadí, směruje jej přes více proxy služeb a náhodně přiřadí IP adresu. Místo vaší skutečné IP adresy uvidí odesílatelé IP adresu, která odpovídá regionu, ve kterém se nacházíte, což jim poskytne přibližné informace o vás.

Jak zabránit inzerentům ve sledování v aplikaci Mail na Macu

  • Spusťte aplikaci Mail.
  • Vyberte Mail -> Předvolby na liště nabídek.
  • Klikněte na kartu Ochrana osobních údajů.
  • Klepnutím zaškrtněte políčko vedle položky Chránit aktivitu v Mailu.