Apple v příštím roce vydá nový MacBook Air s velkými designovými změnami od roku 2010, kdy Apple představil nové velikosti 11 a 13 palců. Ve videu níže se podívejte na pět funkcí, na které se můžete těšit.



  • Nový design – Současný ‌MacBook Air‌ má klínový design, který se směrem dopředu zužuje, ale nový ‌MacBook Air‌ bude vypadat mnohem více jako MacBook Pro s jednotným designem. Bude obsahovat pouze porty USB-C.
  • Bílé rámečky – Říká se, že ‌MacBook Air‌ bude mít bílé rámečky kolem displeje a odpovídající šedobílou klávesnicí s celou řadou funkčních kláves. MacBook Pro nás všechny překvapil zářezem pro fotoaparát a zprávy naznačují, že ‌MacBook Air‌ bude mít stejný zářez, ale v bílé barvě.
  • Více barev – Očekává se, že nový MacBook Air bude dostupný v několika barevných variantách. Barvy by mohly být podobné jako u 24palcového ‌iMacu‌, který je k dispozici v modré, zelené, růžové, stříbrné, žluté, oranžové a fialové.
  • Mini-LED Displej – Apple představil mini-LED displej s technologií ProMotion v MacBooku Pro 2021 a MacBook Air‌ 2022 ‌by mohl obsahovat stejný displej, i když bez technologie ProMotion. Očekává se, že displej ‌MacBooku Air‌ bude mít nadále úhlopříčku přibližně 13 palců.
  • Čip M2 – Zprávy naznačují, že ‌MacBook Air‌ bude vybaven čipem „M2“, což by byla vylepšená verze M1. Nebude tak výkonný jako čipy M1 Pro a M1 Max používané v MacBooku Pro, ale nabídne významné vylepšení oproti ‌M1‌. Očekává se, že bude i nadále obsahovat 8jádrový CPU, ale s rychlejším výkonem a devíti nebo 10 jádry GPU.