Přesně před rokem byly spuštěny předobjenávky na AirPods Max týden poté, co je Apple představil prostřednictvím tiskové zprávy na svých webových stránkách. AirPods Max jsou prémiovou volbou pro zákazníky, kteří hledají luxusnější sluchátka.



Zprávy původně naznačovaly, že sluchátka se budou jmenovat AirPods Studio a jejich vydání se očekávalo po celý rok 2020. AirPods Max jsou vybaveny čelenkou ze síťoviny, která je flexibilní, aby se vešla na různé velikosti hlavy. Sluchátka samotná jsou celá kovová, díky tomu jsou poměrně těžká. AirPods Max jsou k dispozici v pěti barvách: stříbrná, vesmírně šedá, růžová, zelená a nebesky modrá.

AirPods Max obsahují digitální korunku pro úpravu hlasitosti, vyvolání Siri, stejně jako boční tlačítko pro zapínání nebo vypínání aktivního potlačení hluku a režimu průhlednosti. Stejně jako všechna sluchátka AirPods a vybraná sluchátka Beats jsou i AirPods Max vybaveny čipem H1, který zajišťuje snadné párování a automatické přepínání zařízení.

AirPods Max byly kritizovány za design pouzdra „Smart Case“ a špatnou výdrž baterie, z nichž druhá byla opravena společností Apple v aktualizaci softwaru.