Podle nedávných zpráv by Apple mohl zjednodušit pojmenování svých produktových řad, s vydáním „MacBooku“ a „iMacu Pro“ v roce 2022. Předpokládá se, že Apple vydá pět nových Maců v roce 2022.



Apple by měl v příštím roce vydat špičkový ‌iMac‌, přepracovaný MacBook Air, nový Mac mini, základní MacBook Pro a Mac Pro s čipem Apple Silicon. Zatímco několik zpráv naznačuje, že Apple pracuje na přímém nástupci ‌MacBooku Air‌ z roku 2020, nedávná zpráva od leakera známého jako „Dylandkt“ tvrdila, že tento nový model nemusí být označen jako „‌MacBook Air‌“. Místo toho může být označen pouze jako „MacBook“. Nebylo by to poprvé, co by Apple představil „MacBook“. Společnost prodávala MacBook od roku 2006 do roku 2012 a znovu od roku 2015 do roku 2019. Poslední 12palcový MacBook obsahoval stejný design jako následující ‌MacBook Air‌, takže byly jasně umístěny jako podobná zařízení.

Jinde v produktové řadě se může stát opak. V posledních letech Apple prodával dva hlavní modely ‌iMacu‌: 21,5palcový model a výkonnější 27palcový model. Začátkem tohoto roku byl 21,5palcový model nahrazen zcela novým 24palcovým iMacem s čipem M1. 27palcový model se ještě nedočkal přepracování, ale další zpráva od Dylandkt tvrdí, že nový model by se ve skutečnosti mohl jmenovat „‌iMac‌ Pro“. Jako stroje, u kterých se očekává zásadní přepracování, se zdá pravděpodobné, že by Apple mohl využít označení „MacBook“ a „‌iMac‌ Pro“ ke zjednodušení pojmenování sestavy Maců.