Nejnovější aktualizace, včetně iOS 15.2, iPadOS 15.2, macOS Monterey a softwaru pro HomePod 15.2, zavádějí podporu pro Apple Music Voice Plan, levnější verzi ‌Apple Music‌, kterou lze používat pouze prostřednictvím Siri.



Pokud ještě nejste předplatitelem ‌Apple Music‌, přihlášení k Apple Music Voice Plan je  jednoduché, stačí použít příkaz „Hey ‌Siri‌, start my ‌Apple Music‌ Voice Plan“ nebo jej můžete aktivovat prostřednictvím iPhonu, iPadu nebo Macu. Pokud jste ještě Apple Music nevyzkoušeli, získáte prvních sedm dní zdarma, ale pokud zapnete automatické obnovení a zaregistrujete se, můžete získat tříměsíční bezplatnou zkušební verzi. Tato sedmidenní zkušební doba je k dispozici, pokud se nezaregistrujete a poté, co ji otestujete nebudou vám automaticky účtovány poplatky.

Apple Music Voice Plan je zcela oddělený od úplného předplatného ‌Apple Music. Pokud se již přihlásíte k odběru ‌Apple Music‌, máte plný přístup ‌k této službě. Apple navrhl Apple Music‌ Voice Plan jako levnější verzi standardního předplatného ‌Apple Music‌. Primárně je navržen tak, aby vám umožnil přehrávat skladby a alba z katalogu ‌Apple Music‌ pomocí ‌Siri‌ místo prostřednictvím rozhraní aplikace ‌Apple Music‌. Chcete-li tedy najít požadovanou skladbu, jednoduše požádejte ‌Siri‌, aby ji přehrála, místo abyste ji hledali v aplikaci ‌Apple Music‌.

Na svých zařízeních musíte mít povolenou ‌Siri‌ a ​​‌Apple Music‌ Voice Plan funguje dobře na všech zařízeních, která podporují ‌Siri‌ – iPhone, iPad, Mac a ‌HomePod‌. Je to užitečné zejména s CarPlay v autě a na ‌HomePodu‌. Apple Music Voice Plan nabízí plný přístup ke katalogu skladeb a rádiovým stanicím, stejně jako k návrhům playlistů. Pomocí aplikace ‌Apple Music‌ můžete vyhledávat interprety, alba a skladby a můžete poslouchat ukázky skladeb, ale ne celou skladbu. Pokud v ‌Apple Music‌ najdete skladbu, kterou chcete přehrát poté, co na ni klepnete a poslechnete si ukázku, budete muset požádat ‌Siri‌ o přehrání plné verze.