Aplikace WhatsApp obdržela novou aktualizaci pro veřejné beta testery. Díky tomu mohla společnost WABetaInfo zjistit více o nadcházející funkci Komunity. Společnost také sdílela informace o dalších funkcí přicházející do aplikace.



Funkce Komunity byla poprvé představena na začátku listopadu. V té době společnost WABetainfo uvedla, že je to místo, kde mají správci větší kontrolu nad skupinami, hlavně proto, aby snadno spravovali další skupiny. „V tuto chvíli je to jako skupinový chat, takže nic jako sociální síť: stále je to soukromé místo mezi lidmi chráněné end-to-end šifrováním. Na snímku obrazovky si také můžete všimnout jiného rozvržení ikony komunity: ano, ikony komunity jsou čtvercové se zaoblenými hranami, aby se komunita odlišila od skupinového chatu.“ Komunita má název a popis, přesně jako běžný skupinový chat. Po zadání názvu a popisu komunity si uživatel bude moci vybrat propojení až 10 skupin v komunitě.

„Na snímku obrazovky můžete také vidět novou skupinu „Oznámení“: nevytvořili jsme ji, ale zdá se, že WhatsApp automaticky vytvoří novou skupinu, do které bude posílat zprávy, které mohou být automaticky přeposílány propojeným skupinám.“ Kromě této funkce objevila společnost WABetaInfo další vylepšení, které WhatsApp připravuje. Například uživatelé si při odesílání médií budou moci vybrat různé příjemce. Další funkcí je nová sekce s názvem „Firmy v okolí“. Tato funkce vám umožní vyhledávat blízké podniky, jako jsou restaurace, obchody s potravinami, obchody s oblečením a další.