O víkendu se na Twitteru objevil příběh ženy, která uváděla, že našla AirTag na spodní stranu u předního kola jejího auta. Není potvrzeno, že AirTag byl  použit k pronásledování ženy. Přesto byla pochopitelně otřesená a měla obavy, že by ji někdo mohl tajně sledovat.



AirTagy se samozřejmě objevují na titulních stránkách, ale podobných aktivit by bylo možné dosáhnout ještě efektivněji pomocí celé řady alternativních produktů. Apple se ze všech sil snažil implementovat funkce, aby se podobným situacím zabránilo. Jeana věděla, že má AirTag hledat, protože její iPhone zobrazoval upozornění. Apple také nedávno vydal aplikaci pro Android, která umožňuje uživatelům, kteří nemají iPhone, vyhledávat neznámé trackery.

Jeden detail uvedených v komentářích na tweet, který se mírně mýlí, je myšlenka, že AirTag je plně anonymní. Je pravda, že aktualizace aktuální polohy AirTagu jsou end-to-end šifrovány a zná je pouze vlastník. V případě zneužití však Apple vede záznamy o tom, která sériová čísla AirTagu jsou spojena s kterým Apple ID. Pokud by tedy bylo zahájeno policejní vyšetřování s platným soudním příkazem, je možné, že by Apple mohl identifikovat původního majitele nalezeného AirTagu.