Vyšetřovatelé z Kanady identifikovali novou metodu, kterou používají zloději ke sledování a krádeži luxusních vozidel, využívají AirTagy ke sledování polohy. Zloději používají AirTag ke sledování auta do bydliště oběti, kde je poté ukradnou.



Od září 2021 vyšetřovali policisté jen v regionu York pět incidentů, kdy podezřelí použili ‌AirTagy při krádežích luxusních vozidel. Zloději se zaměřují na jakákoli cenná vozidla, která najdou na veřejných místech a parkovištích, a umístí AirTag na neviditelné místo, jako je uzávěr palivové nádrže, v naději, že je neobjeví majitel vozu. Zloději nemají žádný způsob, jak deaktivovat funkce proti sledování, které upozorňují uživatele, když neznámý AirTag sleduje jejich polohu, ale ne všechny oběti jednají podle oznámení nebo mají iPhone.

Zatímco s ‌AirTagy bylo dosud přímo spojeno pouze pět krádeží, za poslední rok bylo v regionu odcizeno více než 2 000 vozidel a problém se pravděpodobně rozšíří do dalších lokalit a zemí po celém světě. Policie očekává, že v budoucnu budou ‌AirTagy používány v širším měřítku při rostoucím počtu krádeží vozidel. Policie vyzvala majitele aut, aby pokud možno zaparkovali v uzamčené garáži a pravidelně kontrolovali své vozidlo, zvláště pokud obdrží neznámé oznámení.