Mark Gurman z Bloomberg v posledním vydání svého zpravodaje Power On zopakoval svá očekávání ohledně nových produktů Apple, které budou vydány v roce 2022, včetně řady iPhone 14, MacBooku Air s čipem M2, iPadu Pro s bezdrátovým nabíjením a dalších.



Gurman uvedl, že alespoň některé modely iPhone 14 vydané v tomto roce budou mít děrované displeje, jak jsme slyšeli z jiných zdrojů, jako od analytika Ming-Chi Kuo. iPhone bude mít displej s pouze malým kruhovým výřezem pro přední fotoaparát, jak je vidět na některých smartphonech Samsung. Díky tomuto designu by se odstranil zářez a systém Face ID by se pravděpodobně přesunul pod displej. Apple plánuje také vydat nový MacBook Air s čipem M2, který bude podle Gurmana o něco rychlejší než čip M1. Očekává, že čip M2 bude mít 8jádrový CPU s 9jádrovým nebo 10jádrovým GPU.

Gurman také očekává, že letos bude vydán nový Mac Pro s až 40jádrovým CPU a 128jádrovým GPU, spolu s novým Macem mini a novým větším iMacem. Rok 2022 by měl být rokem, kdy Apple dokončí svůj přechod od procesorů Intel k vlastním čipům s Apple Silicon. Jedním z nejočekávanějších produktů vydaných v roce 2022 bude AR/VR headset. Apple také plánuje v roce 2022 podle Gurmana vydat nový iPhone SE s 5G, iPad Pro s podporou bezdrátového nabíjení, odolnou verzi Apple Watch a další.