V posledním vydání svého zpravodaje Power On nastínil Mark Gurman ze společnosti Bloomberg svá očekávání ohledně nových produktů Apple pro letošní rok. Gurman zopakoval, že Apple plánuje letos na jaře vydat iPhone SE třetí generace.



Podle Gurmana, iPhone SE bude obsahovat podporu 5G a rychlejší čip. Dále očekává, že bude vydán nový iPad Air a alespoň jeden nový Mac s čipem Apple Silicon, přičemž keynote se pravděpodobně uskuteční v březnu nebo dubnu. Očekává se, že nový iPhone SE bude mít stejný design jako současný model, včetně 4,7palcového displeje s tlačítkem Home Button. Japonský blog Mac Otakara nedávno oznámil, že Apple plánuje vydat iPad Air páté generace již letos na jaře s funkcemi podobnými iPadu mini šesté generace, včetně čipu A15 Bionic, 12megapixelového ultraširokoúhlého předního fotoaparátu s Center Stage, podpory 5G a dalšími.

Gurman očekává, že Apple letos vydá větší iMac s čipy M1 Pro a M1 Max a věří, že budou mít podobný design jako 24palcový iMac vydaný loni. Očekává se, že letos bude vydán také špičkový Mac mini s čipy M1 Pro a M1 Max. Gurman uvedl, že Apple plánuje vydat nové AirPods Pro koncem tohoto roku, přičemž často přesný analytik Ming-Chi Kuo již dříve tvrdil, že jejich vydání je plánováno na čtvrté čtvrtletí roku 2022. Podle analytika Ming-Chi Kuo budou mít nové AirPods Pro výrazně vylepšený bezdrátový čip ve srovnání s čipem H1 v současných AirPods Pro. Čip napájí funkce související se zvukem, jako je aktivní potlačení hluku, a vylepšení této technologie by mohla vést ke zvýšení výdrže baterie pro delší dobu poslechu na jedno nabití.