Apple letos představí iPhone SE třetí generace a analytici očekávají, že by to mohl být nejdostupnější iPhone s podporou 5G, který by mohl nalákat mnoho uživatelů zařízení Android k přechodu na iPhone. 



Design

Téměř všechny zprávy zatím říkají, že nový iPhone SE 3 bude mít stejný design jako současný iPhone SE. Japonský blog Macotakara, stejně jako analytici Ming-Chi Kuo a Ross Young z DSCC věří, že bude mít stejný 4,7palcový LCD displej s designem podobným iPhonu 8. To znamená, že příští iPhone SE nebude mít žádné významné změny.

Čip a úložiště

Současný iPhone SE používá čip A13 Bionic. Podle Macotakara a Ming-Chi Kuo bude nový iPhone SE obsahovat čip A15 Bionic, stejný jako řada iPhone 13. Od chvíle, kdy Apple představil iPhone SE, měl vždy stejný čip jako aktuálně vydaná řada, takže se očekává, že totéž se stane v roce 2022. Zprávy zatím nehovoří o možnostech úložiště. Aktuální model je k dispozici ve variantách 64GB a 128GB. Protože řada iPhone 13 je k dispozici ve variantách od 128 GB, možná stejnou změnu bychom mohli očekávat u iPhone SE.

Fotoaparát

O fotoaparátu iPhone SE 3 toho zatim moc nevíme. Ačkoli bude mít pravděpodobně stejný design jako iPhone 8, bude pravděpodobně mít fotoaparát podobný iPhonu 12. Vzhledem k tomu, že současný iPhone SE obsahuje pouze 7MP přední kameru, bylo by skvělé, kdyby nový iPhone obsahoval 12MP kameru. Noční režim, filmový režim a fotografické styly by byly také skvělými doplňky.

5G

Jednou z věcí, na kterých se všechny zprávy shodují, je podpora 5G. Již v červnu 2021 analytik Ming-Chi Kuo říkal, že iPhone SE 3 bude obsahovat dvě velké aktualizace: 5G a lepší čip. V říjnu japonský blog Macotakara a analytik Ross Young uvedli stejnou informaci.