Apple má letos vydat nový iPad Pro s čipem M1, miniLED displejem a podporou 5G a my si v dnešním článku shrneme všechny informace, které o tomto zařízení víme. Co tedy můžeme očekávat?



Design a displej

Zprávy o novém designu iPadu Pro 2022 se začaly objevovat v červnu 2021. Podle Marka Gurmana z Bloomberg by tento iPad mohl mít skleněnou zadní stranu umožňující bezdrátové nabíjení, s největší pravděpodobností přes MagSafe. V prosinci pak řekl totéž. „Bezdrátové nabíjení nahrazuje obvyklý napájecí kabel indukční podložkou, což uživatelům usnadňuje dobíjení baterie zařízení. Rozrostlo se v běžnou funkci u smartphonů, ale mezi tablety je vzácností. Apple přidal bezdrátové nabíjení do iPhonů v roce 2017 a minulý rok jej aktualizoval o systém MagSafe založený na magnetu, který zajistil konzistentnější rychlosti nabíjení.“ Společnost testuje podobný systém MagSafe pro iPad Pro. Bezdrátové nabíjení bude pravděpodobně pomalejší než přímé připojení nabíječky k portu Thunderbolt, který zůstane součástí dalších modelů.

V lednu 2022 se společnosti 9to5Mac podařilo zjistit, že Apple narazil na problém. Zatímco společnost testovala celoskleněná záda na iPadu Pro 2022, stalo se to nevýhodou, protože zařízení se snadněji poškodí a také je mnohem křehčí. Podle zdrojů společnost vyvinula prototypy iPadu Pro s větším logem Apple (podobně jako na novém MacBooku Pro), ale tento je skleněný, takže přes skleněné logo by se přenášela energie. Prototyp má také silnější magnety, aby se zabránilo nehodám, a podporuje nabíjení vyšší rychlostí než MagSafe pro iPhone. Pokud jde o displej, zařízení bude pravděpodobně k dispozici ve dvou různých velikostí: 11″ a 12,9″.

Čip a úložiště

Poté, co Apple všechny překvapil přidáním čipu M1 na iPad Pro, je pravděpodobné, že společnost přidá novou verzi tohoto čipu do nadcházejícího iPadu Pro. Tento iPad bude pravděpodobně obsahovat čip M2, o kterém se říká, že být vydán s přepracovaným MacBookem Air. Další možností by bylo, kdyby Apple přidal čipy M1 Pro nebo M1 Max do iPadu Pro, i když o této možnosti neexistují žádné zprávy.

Zařízení by mělo být k dispozici v následujících možnostech úložiště:

  • 128 GB;
  • 256 GB;
  • 512 GB;
  • 1 TB;
  • 2TB.

Baterie, 5G a nové příslušenství

Společnost 9to5Mac potvrdila, že Apple pracuje na novém iPadu Pro s větší baterií, protože někteří uživatelé si stěžují, že Magic Keyboard způsobuje nadměrné vybíjení baterie. Ačkoli se neobjevují žádné zprávy o 5G, je pravděpodobné, že ji iPad Pro nabídne. Také se nemluví o novém příslušenství, ale protože společnost plánuje představit konektor MagSafe pro nabíjení iPadu Pro, alespoň pouzdro Smart Folio a klávesnice Magic Keyboard by mohly dostat nějaké drobné úpravy.