Výroční schůze akcionářů společnosti Apple se bude konat v pátek 4. března v 9:00 tichomořského času, uvedl dnes Apple v podání SEC. Schůze akcionářů se běžně konají osobně v Apple Parku, ale letošní schůze, stejně jako ta loňská, proběhne virtuálně.



Ti, kteří se chtějí zúčastnit výroční schůze, hlasovat a klást otázky, mohou navštívit webovou stránku akcionářů a zadat 16místný kód, který Apple poskytl akcionářům. Apple uvádí, že online přístup se otevře přibližně 15 minut před začátkem schůzky, ale otázky lze zadávat předem do 3. března 2022 ve 20:59. Apple říká, že i ti, kteří se schůzky účastní, by měli hlasovat předem online, poštou nebo telefonicky.

Předmětem jednání bude znovuzvolení představenstva, schválení odměn pro vedoucí pracovníky, schválení plánu akcií zaměstnanců na rok 2022 a hlasování o návrzích akcionářů. Setkání akcionářů nejsou pro širokou veřejnost nijak zvlášť zajímavá, protože manažeři společnosti Apple často nesdílejí podrobnosti o produktech společnosti Apple. Apple ale například v roce 2021 poskytl prohlášení o nadcházejících produktech, nabídl některé informace o tom, jak vybírá společnosti, které chce zakoupit, a hovořil o pandemické situaci.