Apple pravidelně vydává nové modely MacBooků Pro a v roce 2022 bychom se mohli dočkat tří nových verzí, 13palcového MacBooku Pro a modelů vyšší třídy – 14palcového a 16palcového MacBooku Pro.



Zprávy naznačují, že nový 13palcový model by mohl být vydán již na jaře, zatímco o vydání modelů vyšší třídy jsme toho moc neslyšeli. V dnešním článku se zaměříme na to, co vše víme o 13palcovém MacBooku Pro, u kterého očekáváme, že bude vydán jako první.

Design

Zprávy naznačují, že 13palcový MacBook Pro nebude obsahovat žádné změny v designu a bude nadále obsahovat stejný design s Touch Barem, což je funkce, která byla odstraněna z 14palcových a 16palcových modelů vyšší třídy. Ne všechny zprávy se však na této informaci shodly, protože Mark Gurman z Bloomberg navrhl, že jej Apple odstraní. Vzhledem k nižší ceně nebude obsahovat mini-LED displej a neočekává se ani podpora obnovovací frekvence 120Hz ProMotion. Největší změnou bude nový čip M2.

Čip M2

Očekává se, že ‌M2‌ bude mít stejný 8jádrový CPU jako ‌M1‌, ale dojde ke zlepšení rychlosti a efektivity. Pokud jde o vylepšení GPU, bude mít další jádra GPU. Očekává se, že budou k dispozici možnosti 9 a 10jádrových GPU, oproti 7 a 8jádrovým GPU dostupným v původním ‌M1‌. ‌M2‌ však nebude tak výkonný jako M1 Pro a M1 Max. Očekává se, že Apple použije čip ‌M2‌ v 13palcovém MacBooku Pro a MacBooku Air 2022.