Očekává se, že Apple letos vydá nový iPad Pro. Po modelu, který byl vydán v loňském roce a který obsahuje čip M1, miniLED displej a podporu 5G se objevilo několik zpráv, které tvrdí, že Apple letos vydá ještě lepší iPad Pro.



Design a displej

Podle Marka Gurmana z Bloomberg by tento iPad mohl mít skleněnou zadní stranu, která umožní bezdrátové nabíjení, s největší pravděpodobností přes MagSafe. Bezdrátové nabíjení nahrazuje obvyklý napájecí kabel indukční podložkou, která uživatelům usnadňuje dobíjení baterie zařízení. V chytrých telefonech se stal běžnou funkcí, ale u tabletů je vzácností. Apple přidal bezdrátové nabíjení do iPhonů v roce 2017 a minulý rok jej aktualizoval o systém MagSafe založený na magnetech, který zajistil konzistentnější rychlosti nabíjení.

Společnost testuje podobný systém MagSafe pro iPad Pro. Bezdrátové nabíjení bude pravděpodobně pomalejší než přímé připojení nabíječky k portu Thunderbolt, který zůstane součástí dalších modelů. V lednu 2022 společnost 9to5Mac zjistila, že Apple narazil na překážku. Zatímco společnost testovala celoskleněná záda na iPadu Pro 2022, stalo se to nevýhodou, protože by se produkt snáze poškodil a byl také mnohem křehčí. Pokud jde o displej, budou k dispozici dvě velikosti: 11palcový a 12,9palcový.

Čip a úložiště

Poté, co Apple všechny překvapil přidáním čipu M1 na iPad Pro, je pravděpodobné, že společnost přidá novou verzi tohoto čipu do nadcházejícího iPadu Pro 2022. Tento iPad by tedy měl obsahovat čip M2. Další možností by bylo, kdyby Apple přidal čipy M1 Pro nebo M1 Max do iPadu Pro, i když o této možnosti neexistují žádné zprávy. Co se týče úložiště, možnosti by měly být následující:

  • 128 GB;
  • 256 GB;
  • 512 GB;
  • 1 TB;
  • 2TB

Protože Apple s iPhony již nenabízí 64GB modely a všechny nové Macy jsou k dispozici s úložištěm od 256 GB, dávalo by smysl, kdyby byl iPad Pro k dispozici od úložiště 256 GB namísto 128 GB.

Baterie, 5G a nové příslušenství

Společnost 9to5Mac potvrdila, že Apple pracuje na novém iPadu Pro s větší baterií, protože někteří uživatelé si stěžují, že klávesnice Magic Keyboard způsobuje nadměrné vybíjení baterie. Nejen to, ale jak jste již četli v tomto shrnutí, Apple pravděpodobně představí možnost nabíjet iPad Pro pomocí nabíječky MagSafe, která je ještě rychlejší než ta, která je k dispozici pro iPhone. Ačkoli neexistují žádné zprávy o podpoře 5G, je pravděpodobné, že ji nabídne. O novém příslušenství se také nemluví, ale protože společnost plánuje představit konektor MagSafe pro nabíjení iPadu Pro, alespoň pouzdro Smart Folio a klávesnice Magic Keyboard by mohly být aktualizovány.