Widgety na domovské obrazovce, které byly poprvé představeny s iOS 14, se ukázaly být jednou z nejoblíbenějších funkcí, které kdy byly přidány. Více než rok poté vývojáři pokračují v hledání inovativních způsobů, jak tuto funkci využít.



Na prvních místech v žebříčku App Store se aktuálně nachází nová aplikace s názvem Locket, která vám zobrazuje obrázky od vašich přátel přímo na vaší domovské obrazovce. TechCrunch se poprvé zabýval popularitou aplikace Locket začátkem tohoto týdne a uvedl, že aplikace v podstatě proměňuje widgety domovské obrazovky na soukromou sociální síť. Aplikaci vyvinul Matt Moss, trojnásobný vítěz studentského stipendia WWDC. Locket funguje tak, že vás nejprve provede procesem pozvání přátel ke stažení aplikace a připojení k vaší síti.

Jakmile přidáte přátele do aplikace Locket, můžete přidat widgety na domovskou obrazovku iPhonu. Odtud můžete vy i vaši přátelé přidávat fotografie a widget se bude během dne automaticky aktualizovat. Jedna věc, kterou je třeba poznamenat: Locket vyžaduje přístup k vašim kontaktům, abyste mohli do aplikace pozvat přátele a členy rodiny. Locket neukládá vaše kontaktní údaje ani neposílá své pozvánky automaticky. Aplikaci si můžete stáhnout z App Store. Je zcela zdarma bez nákupu v aplikaci.