Apple se v letošním roce chystá vydat nový iPad Pro. Po modelu s čipem M1, miniLED displejem a podporou 5G několik zpráv uvádělo, že Apple letos chystá vydat ještě lepší iPad Pro s čipem M2. My si v dnešním článku shrneme, co o něm víme.



Design a displej

Zprávy o novém designu pro iPad Pro 2022 se objevily již v červnu 2021. Podle Marka Gurmana z Bloomberg by tento iPad mohl mít skleněnou zadní stranu, která umožní bezdrátové nabíjení, s největší pravděpodobností přes MagSafe. V prosinci pak svou předchozí zprávu potvrdil. Společnost testuje podobný systém MagSafe, který je k dispozici na iPhonech, pro iPad Pro.

Bezdrátové nabíjení bude pravděpodobně pomalejší než připojení nabíječky k portu Thunderbolt, který zůstane součástí iPadu. V lednu 2022 společnost 9to5Mac zjistila, že Apple narazil na překážku. Zatímco společnost testovala celoskleněná záda na iPadu Pro 2022, stalo se to nevýhodou, protože by se produkt snáze poškodil a byl také mnohem křehčí. Společnost vyvinula prototypy iPadu Pro s větším logem Apple, který je skleněný. Prototyp má také silnější magnety a podporuje nabíjení vyšší rychlostí než MagSafe pro iPhone. iPad Pro by měl mít 11palcový a 12,9palcový displej.

Čip a úložiště

Poté, co Apple všechny překvapil přidáním čipu M1 na iPad Pro, je pravděpodobné, že společnost přidá novou verzi tohoto čipu do nadcházejícího iPadu Pro 2022. Tento iPad bude obsahovat čip M2, o kterém se říká, že bude představen s novým MacBookem Air. Měl by být rychlejší než M1, ale nepřekoná čipy M1 Pro, Max nebo Ultra.

K dispozici budou následující možnosti úložiště:

  • 128 GB;
  • 256 GB;
  • 512 GB;
  • 1 TB;
  • 2TB.

Baterie, 5G a nové příslušenství

9to5Mac potvrdil, že Apple pracuje na novém iPadu Pro s větší baterií, protože někteří uživatelé si stěžují, že Magic Keyboard způsobuje nadměrné vybíjení baterie. Nejen to, ale jak jste již četli v tomto článku, Apple pravděpodobně představí možnost nabíjet iPad Pro 2022 pomocí nabíječky MagSafe, která bude ještě rychlejší než ta, která je k dispozici pro iPhone. Ačkoli neexistují žádné zprávy o tom, že by iPad Pro 2022 podporoval 5G, je pravděpodobné, že tomu tak bude. O novém příslušenství toho také moc nevíme, ale protože společnost plánuje představit konektor MagSafe pro nabíjení iPadu Pro, alespoň Smart Folio a Magic Keyboard by mohly být aktualizovány.