První zákazníci již obdrželi Mac Studio a jak už to tak bývá, na webu se začínají objevovat první teardowny. Například společnost Max Tech na YouTube zveřejnila teardown nového Macu Studio, který odhalil vnitřní design, čip M1 Ultra a další.



V první řadě tento teardown odhaluje, jak se dostat dovnitř Macu Studio. Zvenčí se zdá, že Mac Studio nemá žádné šrouby, ale pokud jemně odstraníte gumový kroužek ze základny stroje, najdete čtyři šrouby, které vám umožní základnu úplně odstranit. Okamžitě po odstranění základny a zobrazení vnitřních komponentů Max Tech zjistil, že Mac Studio může velmi dobře obsahovat upgradovatelné úložiště SSD. Podobně jako Mac Pro má Mac Studio uvnitř dva porty SSD, které jsou relativně dostupné.

Max Tech poukazuje na to, že webová stránka pro Mac Studio naznačuje, že úložiště není uživatelsky přístupné a že pokud si zákazníci myslí, že mohou v budoucnu potřebovat další úložiště, měli by zvážit zakoupení vyšší konfigurace. Video také ukazuje, jak můžete přesunout SSD modul z jednoho slotu do druhého. To opět naznačuje, že sloty by mohly být modulární a upgradovatelné. Bohužel je nulová šance, že budete moci upgradovat sjednocenou paměť, protože je připájena k samotnému čipu. Celé video od Max Tech stojí za zhlédnutí a najdete jej níže.