Ať už máte AirPods, AirPods 2, AirPods 3 nebo AirPods Pro, u všech těchto modelů se může vyskytnout problém, který způsobí, že se jeden AirPod nenabíjí. V dnešním článku si ukážeme, jak tento problém vyřešit.



Je to běžný problém, který je nejen frustrující, ale může vám narušit váš denní plán, ať už chcete poslouchat hudbu nebo uskutečnit hovor. Naštěstí je problém obvykle odstranitelný doma, aniž byste museli kontaktovat Apple nebo vracet AirPods.

1. Zkontrolujte stav baterie nabíjecího pouzdra

Když se jeden AirPod přestane nabíjet, viníkem je velmi často pouzdro. Obecně řečeno, pokud je jeho nabití méně než 10 %, pak pouzdro nemá dostatek energie k nabití obou AirPodů. Chcete-li zkontrolovat stav baterie vašeho nabíjecího pouzdra, nejprve vložte AirPods do pouzdra a zavřete víko. Dále přibližte pouzdro k iPhonu a otevřete víko. Na obrazovce ‌iPhonu‌ by se měla objevit karta, která ukazuje úroveň baterie nabíjecího pouzdra a obou AirPodů. Stav nabití AirPods můžete také zkontrolovat pomocí widgetu Baterie v zobrazení Dnes na vašem ‌‌iPhonu‌, k němuž se dostanete přejetím prstem doprava na domovské obrazovce.

2. Znovu vložte AirPod

Pokud se AirPod nenabíjí, přestože je v nabíjecím pouzdře dostatek baterie, sluchátko může být v pouzdře nesprávně usazeno a nemá správný kontakt s nabíjecím portem. Sundejte veškeré příslušenství, jako jsou pěnové koncovky do uší, poté zkuste AirPod znovu vložit a zjistěte, zda se vedle něj objeví ikona nabíjení, když AirPods přiblížíte k vašemu ‌iPhonu‌.

3. Vyčistěte AirPod a nabíjecí pouzdro

Nejčastějším důvodem, proč se AirPod přestane nabíjet, je také to, že nabíjecí kontakty jsou špinavé a mají špínu na samotném AirPodu, uvnitř nabíjecího pouzdra nebo na obou. Tím se zabrání dostatečnému průchodu elektrického náboje, ale můžete je vyčistit pomocí metody popsané níže.

Co budete potřebovat

  • Hadřík nepouštějící vlákna nebo mikrovlákno
  • Kartáček nebo Q-tip
  • 70% isopropylalkohol (volitelně)

Pomocí suché látky nepouštějící vlákna očistěte AirPod a zaměřte se na místo kolem stříbrných kontaktů na konci. Poté vezměte kartáček nebo podobný nástroj a vyčistěte vnitřní kontaktní body uvnitř nabíjecího pouzdra. Pokud narazíte na nějakou nečistotu, vezměte Q-tip a navlhčete ho vodou nebo jej postříkejte trochou isopropylalkoholu (NEstříkejte alkohol ani vodu přímo na pouzdro) a naneste Q-tip na špinavou oblast. Pokud používáte AirPods denně měli byste je čistit každý týden.

4. Resetujte AirPods

  • Vložte AirPods do pouzdra a zavřete víko.
  • Počkejte 30 sekund a poté otevřete víko.
  • Na svém iOS zařízení přejděte do Nastavení -> Bluetooth a klepněte na zakroužkovanou ikonu „i“ vedle vašich AirPods.
  • Klepněte na Zapomenout toto zařízení a dalším klepnutím potvrďte.
  • S otevřeným víkem pouzdra umístěte sluchátka AirPods do blízkosti iPhonu nebo iPadu a podle pokynů na obrazovce zařízení je znovu spárujte.

Pokud žádný z výše uvedených návrhů nevyřešil problém, pak je pravděpodobně čas kontaktovat podporu Apple, protože tým společnosti Apple bude schopen určit, zda je třeba váš AirPod nebo nabíjecí pouzdro opravit nebo vyměnit.