Po nejnovější aktualizaci macOS Monterey 12.3 uživatelé hlásí několik problémů při používání externích monitorů, od Maců, které vůbec nedetekují displeje, až po nepřesný výstup obrazovky, podle příspěvků na fórech podpory Apple a MacRumors.



Během deseti dnů, kdy byla aktualizace zpřístupněna veřejnosti, uživatelé již hlásili problémy s aktualizací, která zablokovala Macy, které měly vyměněnou logickou desku a problémy s používáním herních ovladačů. Nyní uživatelé hlásí, že aktualizace způsobuje problémy s externími monitory. Podle uživatelů na fórech podpory Apple a MacRumors Macy některé monitory připojené přes USB-C po aktualizaci na nejnovější aktualizaci macOS nedokážou detekovat.

Některým uživatelům se podařilo problém vyřešit. Podle jednoho uživatele tento problém pramení z toho, že macOS nerozpoznal verzi protokolu DisplayPort, což znamenalo, že musel přepnout na horší kvalitu výstupu. Další možnou opravou, je na krátkou dobu odpojit externí monitor, připojit jej zpět k Macu a poté zapojit monitor zpět do elektrické zásuvky, poté by měl fungovat. Někteří uživatelé také hlásili problémy při používání dvou externích monitorů se svým Macem.