Apple je úžasný v udávání trendů. To je důvod, proč mnoho dalších společností používá podobné názvy svých produktů a někdy dokonce kopíruje jejich design. Ne však každá funkce, kterou Apple představí se stane oblíbenou u uživatelů.



V dnešním článku si ukážeme některé funkce, na které se zapomnělo nebo byly ukončeny.
Začněme funkcí, kterou si několik uživatelů oblíbilo, ale většina o ní nikdy neslyšela: 3D Touch. Tato funkce, která byla představena spolu s iPhonem 6S, byla k dispozici až do iPhone XS. 3D Touch byl k dispozici jako „Force Touch“ na Apple Watch, ale i tato funkce byla odstraněna. iPhone X dále představil nový trend s Animoji – který se pak vyvinul v Memoji. Další společnosti pak vydávali vlastní verze Animoji. Časem Apple umožnil všem uživatelům vytvořit si vlastní Memoji a dnes je velmi vzácné vidět někoho, kdo tuto funkci používá.

Když už mluvíme o systému TrueDepth, vzpomínáte si na Slofies? Funkce měla umožnit nahrávat zpomalené filmy pomocí přední kamery. Setkali jste se někdy s někým, kdo tuto funkci alespoň jednou použil?

Nyní se vraťme do roku 2016 a iOS 10 a představení iMessage App Store. Stáhli jste si někdy balíček samolepek, který jste opravdu využili?

V neposlední řadě Apple v roce 2020 představil App Clips, funkci, která umožňovala vyzkoušet si aplikaci bez jejího stahování. Funkce může pomoci při nákupech produktů, vyzvedávání objednávek a další. Kdo ji ale opravdu využil?