I když nás od vydání nových Apple Watch dělí ještě několik měsíců, zprávy už nějakou dobu vycházejí. Na rozdíl od loňského roku se očekává, že v roce 2022 budou vydány alespoň dva modely.



Apple Watch SE 2

O nových Apple Watch SE jsme zatím slyšeli jen velmi málo. Současné Apple Watch SE, které byly vydány vedle Apple Watch Series 6 mají specifikace Apple Watch Series 5. Mohly by mít Apple Watch SE 2 specifikace a design Apple Watch Series 7. Zatím očekáváme, že budou mít nový čip a několik nových zdravotních funkcí. Zatímco Apple Watch SE obsahují většinu funkcí z Apple Watch Series 7, existuje několik, které chybí. Bez tenčích rámů má Series 7 plnohodnotnou QWERTY klávesnici a stále zapnutý Retina displej. Obsahuje také funkce EKG a snímač kyslíku v krvi. Je možné, že EKG a senzor kyslíku v krvi mohou být součástí Apple Watch SE 2.

Apple Watch Series 8

Poznámka investora, kterou viděl 9to5Mac, zmiňovala, že Apple Watch Series 8 by mohly mít funkce pro měření teploty. Mark Gurman to také zmínil ve svém zpravodaji Power On. The Wall Street Journal také uvedl, že Apple pracuje na monitorování krevního tlaku, pokročilém sledování spánku a monitoru cukru v krvi. Není jasné, kdy se tyto funkce objeví. Kromě designu a nových funkcí Apple Watch Series 8 budou mít čip S8.

Odolnější Apple Watch pro sportovce

Slyšeli jsme také zprávy, že Apple zvažuje vytvoření odolné verze Apple Watch. Bloomberg dříve uvedl, že toto zařízení se bude nazývat „Explorer Edition“ a nabídne odolnost proti nárazům. To, kdy a zda vůbec budou vydány, není jasné.