Apple představí iPadOS 16 za několik týdnů na WWDC 2022. Zatímco o chystaném operačním systému pro iPad víme jen málo, uživatelé stále čekají na vylepšenou verzi se zaměřením na profesionální uživatele.



Parker Ortolani sdílel na Twitteru koncept, který zobrazuje, jak by iPadOS 16 mohl vypadat. Designér si představuje, že iPadOS 16 posune multitasking na zcela novou úroveň s až čtyřmi aplikacemi vedle sebe. Naplánujte si dokonalý výlet pomocí Safari, Mailu a Map. Vytvořte si úžasnou prezentaci pomocí Keynotes, Pages a Numbers. Tohle je iPad, jako nikdy předtím. iPadOS 16 obsahuje vylepšenou verzi Split View přetažením aplikací nebo použitím nabídky multitaskingu. Díky novému rozvržení aplikací mohou uživatelé využívat také více aplikací v různých zobrazeních.

Jedním z nejlepších nápadů tohoto konceptu je funkce, díky které by se aplikace otevíraly ve volně plovoucím okně, aniž by zabíraly větší část obrazovky. Na dok si můžete přidat oblíbenou hudbu, podcasty, knihy, pořady, soubory a další.

Na domovskou obrazovku lze vedle aplikací přidat nejrůznější obsah ze služeb Apple a každá z nich má odlišné tvary, které je odlišují. V neposlední řadě iPadOS obsahuje nový režim Studio. S touto novou funkcí, když připojíte iPad Air nebo iPad Pro se systémem iPadOS 16 k externímu displeji nebo pomocí AirPlay, zažijete mnohem lepší uživatelský zážitek.

Celý Parkerův koncept si můžete prohlédnout kliknutím na níže uvedený tweet.