Od loňského roku, kdy Apple představil AirTag, bylo sdíleno několik zajímavých příběhů souvisejících se sledováním. Tentokrát muž, který ztratil zavazadla během svatební cesty je pomocí AirTagu našel. Jedno však stále chybí.



Elliot Sharod a jeho manželka Helen odlétali ze svatební cesty z Jižní Afriky 17. dubna zpět do Spojeného království. Nejprve si pár zakoupil letenky s mezipřistáními v Abu Dhabi a Frankfurtu, ale poté museli let přeložit kvůli pandemii. Vrátili se do Spojeného království, ale jejich zavazadla ne. Naštěstí Sharod umístil AirTag do každého zavazadla, aby je mohl sledovat na mapě. Díky aplikaci Najít pár zjistil, že jejich zavazadla byla v první zastávce ve Frankfurtu, ale nikdy nebyla přenesena do letadla do Londýna. Aer Lingus, letecká společnost odpovědná za let, uvedla, že zavazadla budou doručeny na Sharodovu adresu domů.

Následující noc byly doručeny pouze dva ze tří zavazadel. Po několika hovorech a e-mailech společnosti Aer Lingus bez řešení si Sharod stěžoval na Twitteru, ale ani to nepomohlo. Tehdy zvolil Sharod jiný přístup: zveřejnil videa a dokonce vytvořil prezentaci v PowerPointu se snímky obrazovky z aplikace Najít, které přesně ukazují, kde je jeho ztracené zavazadlo. Řekl CNN, že zavazadlo se objevilo na dvou různých místech v Pimlico a od 21. dubna se nepohnulo. Letecká společnost jej však nemohla najít, a tak Sharod kontaktoval policii, protože se nyní domnívá, že zavazadlo bylo ukradeno.