Sluchátka AirPods protrhla ušní bubínky 12letému chlapci v roce 2020, podle žaloby podané proti společnosti Apple v Kalifornii (prostřednictvím Law360). Dítě, identifikované jako B.G., sledovalo film na Netflixu na svém iPhonu s AirPods Pro. ‌



AirPods Pro‌ byly údajně nastaveny na nízkou hlasitost, ale upozornění Amber Alert zaznělo bez varování a vysoký zvuk poškodil B.G. ušní bubínky. Žaloba tvrdí, že Amber Alert protrhl B.G. ušní bubínky a způsobil poškození sluchu. Od té doby trpí záchvaty závratí, tinnitem a nevolností a v pravém uchu má trvalou ztrátu sluchu, což vyžaduje, aby nosil naslouchátko. Apple je obviňován z výroby „vadných“ AirPods, které automaticky nesnižují hlasitost upozornění ani nevyrovnávají hlasitost upozornění.

Žaloba vytýká společnosti Apple, že nezahrnula varování o potenciálním problému, a tvrdí, že Apple si byl vědom údajných vad. Žalobci požadují náhradu škody pro B.G. a jeho rodiče. Na sociálních sítích se objevily další stížnosti na vysoký zvuk upozornění Amber Alerts při nošení AirPods. Upozornění Amber Alerts jsou navrženy tak, aby upoutaly pozornost majitelů ‌iPhone‌, zařízení přehrávají hlasitý zvuk a vibrují. Zprávy na internetu naznačují, že zvuk Amber Alert je při přehrávání přes AirPods skutečně velmi hlasitý, i když jsou tyto AirPods nastaveny na rozumnou hlasitost.